Apartma Vintgar
Prenočišče
Pohorje
Maribor z okolico

Slovenščina

Italiano

English

Deutsch

 

 

Domov

Namestitev

Cenik

Kje se nahajamo

Dodatna ponudba

 

APARTMA "VINTGAR"(4+2) ***

Pohorje z okolico - Maribor, Ptuj, Celje, Rogla, Trije Kralji, Osankarica

     pohodništvo - kolesarjenje - izleti - počitek ob vodi - družine z otroci - mirno okolje    za vroče poletne dni - zelena narava - sprostitev v naravi - Pot svetega Martina

 

Iščete namestitev, ki vam bo omogočala raziskovalne izlete po vsej severovzhodni   Sloveniji? Ponujamo vam prenočišče - Apartma  Vintgar v katerem lahko privoščite sebi in svoji   družini čudovit dopust.
 
Ponujamo vam udobje, ki ga boste potrebovali, da si boste odpočili, hkrati pa boste v   neposredni okolici našli obilico možnosti za preživljanje prostega časa kot so sprehodi po   čudoviti neokrnjeni naravi, kolesarjenje, ribarjenje,…
 
Prenočišče - Apartma Vintgar se nahaja na vhodu v sotesko potoka Bistrica, ki izvira v Bojtini in   ustvarja na svoji poti slikovito sotesko, ki je najizrazitejša med Močnikom in Zgornjo Bistrico.   Tu ustvarja številne brzice in slapove. Je značilen geomorfološki naravni spomenik. V soteski   najdemo značilne kamnine od tonalita, gnajsov do blestenikov; nižje v soteski pa marmor (rimski  kamnolom), amfibolit, serpentine, aplite in eklogite.
 
Soteska (vintgar) predstavlja izrazito zanimivo turistično in izobraževalno pot, privlačno  zaradi slikovitosti, raznovrstnih kamnin in redkega rastlinja. Zaradi naštetega spada območje   vintgarja v zaščiteno območje »Natura 2000«.
 
V kolikor se odločite za daljše pohode ali pa izlete s kolesom, motornim kolesom ali avtomobilom pa se lahko povzpnete na manjše ali višje vrhove Pohorja, se udeležite različnih adrenalinskih športov kot so poletno sankanje na Rogli oziroma mariborskem Pohorju ali plavanja v bazenih.
 
 Obronki Pohorja in vinorodni griči so prepredeni s slikovitimi vinskimi cestami, kjer pridete na svoj račun poznavalci vina. Na pohorskih vinorodnih legah zorijo prijetno pitna vina z nežno izraženo sortnostjo. Še posebej značilne sorte so renski in laški rizling, sauvignon, traminec, rumeni muškat in silvanec. Nad Slovensko Bistrico sta slavna Ritoznoj in Kovača vas, od koder izvira znamenito vino Ritoznojčan.
Vabimo vas, da nas obiščete  v enem od najlepših kotičkov Slovenije, ki je  idealno mesto za povezovanje z Naravo, s samim seboj in za čutenje bogastva Duha.
 
 
http://bistrica.diskom.si/
 
http://www.vinocool.eu/p/vinske-ceste-vinocool.html
http://www.biketours.com/slovenia
 
 
 
http://www.maribor-pohorje.si/
 
http://www.vinocool.eu/p/zemljevid.html
 
http://www.tic-sb.si/